Shake and Vape e-liquidek

Ebben a bejegyzésben mindent megtudhatsz, amit tudnia kell a shake and vape vagy más néven shortfill e-folyadékok csodálatos világáról, hogy időt és pénzt takaríts meg!

Az utóbbi időben nagyon elterjedtek az u.n. Shake and Vape e-liquidek. Az alábbi cikkből megtudhatod, hogy mik is ezek pontosan, és kinek ajánljuk.

Shake and Vape, azaz rázd össze és használd!

Ezek az e-liquidek nem teljesen készek? Ez részben igaz, de nem teljesen. Ezek készre kevert, nikotinmentes e-liquidek, amelyhez u.n. nikotin shot-ot lehet keverni, hogy nikotint tudjunk hozzátenni. Emiatt a flakont nem töltik teljesen tele, általában gy 60 ml-es flakonba 40ml vagy 50ml e-liquid folyadék kerül csak, hogy maradjon hely a nikotinshotnak is.

Mi is az a nikotinshot? Teljesen ízmentes, általában 18-as erősségű nikotinos folyadék, amely kifelyezetten ara a célra szolgál, hogy az e-liquid nikotinerősségét meljük.

Az elektromos cigaretta és e-liquid szabélyozásnak köszönhetően a gyártók egyre inkább rátértek ezeknek az e-liquideknek a gyártására. Sokkal nagyobb választékban lehet ilyen folyadékokat kapni, ráadásul nem csak 10ml-es, hanem nagyobb kiszerelésben is. Ezáltal sokkal gazadaságosabb a használata.

Mennyi nikotin Shot-ot kell adni egy üveg Shale and Vape eliquidhez?

Ez a kérdés mindenkit foglalkoztat, bemutatjuk a legjellemzőbb keverési arányokat!

Shake and VapeNicShot 18mgEredményErősség
40/60ml10ml50ml3,6mg
40/60ml20ml60ml6mg
50/60ml10ml60ml3mg
100/120ml10ml110ml1,6mg
100/120ml20ml120ml3mg

A táblázatból rögtön feltűnik, hogy az eredmény nem lesz túl erős, maximum 6mg-os nikotinerősséget lehet elérni.

A tendencia arra mutat, hogy az egyre magasabb teljesítményű elektromos cigaretták megjelenésével és a porlasztók ellenállásának a csökkenésével kevesebb nikotintartalmú e-liquidek gőzőlése került előtérbe.

Akik ragaszkodnak a magasabb nikotintartalmú folyadékokhoz, azoknak továbbra is a kész e-liquideket ajánljuk, esetleg a saját e-liquid készítését.

Hogyan kell rázni és elárasztani?

Most már tudod, hogy mi is az a Shake and Vape e-liquid, de hogyan is használjuk?

 • Nyisd ki az utántöltő palackot
 • Távolítsa el a fúvóka betétet
 • Önts bele nikotin shot-ot
 • Helyezze vissza a fúvókát a helyére
 • Csavard vissza a kupakot, és 60 másodpercig erőteljesen rázd

Az így elkészült folyadék elvileg rögtön használható, de sokan vannak, akkor pár napig pihentetik egy kicsit, hogy a nikotin jobban belesimuljon a folyadékba, az íz simábbá váljon, és csökkentse a nikotin által okozott durvaságot. Ha az üveget nyitva hagyjuk felgyorsíthatjuk ezt a folyamatot.

Összefoglalás

Sokak számára a Shake and Vape e-liquidek még újdonságnak számítanak, aki alacsonyabb nikotintartalmú folyadékot használ, azoknak érdemes kipróbálni.

Előnyei:

 • Gazdaságos kiszerelés
 • Nagy termékválaszték
 • Összetett ízek
 • Prémium gyártók
 • Nikotinnal és nikotinsóval is használható

Hátránya

 • Nem teljesen készek, keverni és rázni kell
 • Nem lehet belőle magas nikotinerősségű e-liquidek készíteni
 • Elsősorban DL (Direct Lung) azaz közvetlen tüdőre szívásra alkalmasak

Nézze meg a gyors video bemutatónkat, ahol megmutatjuk, hogyan kell keverni egy nikotin shot-ot az e-folyadékba. Ebben a videóban összekeverünk egy 10 ml-es 18 mg / ml nikotin-tartalmú anyagot egy 50 ml-es kiszerelésű e-folyadékba, hogy tökéletes 60 ml-es 3 mg nikotin-vape juice-t kapjunk.