E-liquid házi készítése

E-liquid folyadékot nem csak készen lehet vásárolni, hanem saját magunk is tudunk keverni, a megfelelő anyagokból. Miből áll az e-liquid? A készre kevert e-liquid PG-ből (Propilén glikol), VG-ből (növényi glicerin)

E-liquid folyadékot nem csak készen lehet vásárolni, hanem saját magunk is tudunk keverni, a megfelelő alapanyagokból.

Miből áll az e-liquid?

A készre kevert e-liquid PG-ből (Propilén glikol), VG-ből (növényi glicerin), valamint aromából és esetlegesen nikotinból tevődik össze. (Néhányan desztillált vizet is adnak hozzá, azonban a mi e-liquid alapjaink vizet nem tartalmaznak.)

Hogyan készül az e-liquid?

A készre kevert utántöltő folyadék megfelelő arányú PG és VG keverékéből, valamint aroma hozzáadásával készül.

Leggyakoribb arányok:

Füstbajnok: 30%PG - 70% VG – a nagyobb gőz dominál, az íz kevésbé  

Ízbajnok: 70%PG – 30% VG – a nagyobb ízhatás dominál, gőze kevesebb

Egyensúly: 50%PG – 50%VG – az íz és a gőz megfelelő aránya

Természetesen bármilyen, nekünk megfelelő arányt használhatunk. PG allergiában szenvedőknek minimum 70%-os VG tartalmú keverék ajánlott.

Hogyan ízesítsem az alapot?

Az alaplé ízesítésére élelmiszeripari aromát használhatunk, azonban nem minden élelmiszeripari aroma használható e-liquid készítéshez, ezért tájékozódjunk körültekintően. Minden aromához található a termékleírásánál ajánlott gyártói mennyiség, százalékosan megadva. Ettől eltérni lehet, de nagy mértékben semmiképpen nem ajánlott. Egy alularomázott keverés íztelen lesz, egy túlaromázott keverés pedig kellemetlen ízű lesz.

A megfelelő arányok

Hogy mennyi aromát kell az alapfolyadékba keverni, azt az aroma termékleírásában szokták feltüntetni. Az általunk általunk forgalmazott aromából kb. 5-10%-ot kell az e-liquid alapfolyadékhoz keverni. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 100 ml alapfolyadékhoz 5-10 ml aromát kell adni.

Fontos! A saját készítésű e-liquid készítéséhez MINDEN ESETBEN használjunk fecskendőt vagy mérőedényt, pontosan mérjük ki a szükséges aroma és alap mennyiségét, valamint ezeket az információkat jegyezzük fel, hogy a következő keverésnél is ugyanolyan ízt kapjunk. Az aroma hozzáadása után alaposan rázzuk össze a keverésünket, lehetőleg naponta többször.

Rakhatunk-e több-féle aromát az e-liquidhez?

Igen. Különböző aromákból igen különleges e-liquideket tudunk készíteni. Ebben az esetben lehet, hogy többet kell kísérleteznünk, hogy a megfelelő arányokat megtaláljuk.

Dohány ízekhez karamell, vanília és a mentolos ízek jól passzolnak.

Tejes e-liquideket pl. cheescake, milkshake, vanilla cream, custard különféle gyümölcs ízű aromákkal tudjuk feldobni a különféle desszertekhez hasonlóan.

Érlelési idő:

A kész e-liquidekkel ellentétben a saját készítésű e-liquidet pihentetni szükséges, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

Ajánlott érlelési idő:

Desszert ízek: 14 nap

Dohányos ízek: 14 nap

Gyümölcs ízek: 1-3 nap

Mentol ízek: 1-3 nap

Webáruházunkban rendelhető nikotinos és nikotinmentes alapfolyadékok USP/EP 99.7% minősítésűek . Az aromák diacetylt nem tartalmaznak. Általánosságban minden esetben, de nikotinos alapfolyadék esetén különös gondossággal járunk el a használat során. Ne cseppenjen a bőrünkre, ne nyeljük le, gyermekeinktől és háziállataink számára tartsuk hozzáférhetetlen helyen. Minden általunk forgalmazott alapfolyadék és aroma gyerekzáras flakonban kerül kiszállításra.