Az elektromos cigaretta szállítása repülőn

2015. július 26. fontos dátum az elektromos cigaretta használók életében. Az angliai vasúti társaságok után az ICAO  is bejelentette, hogy

2015. július 26. fontos dátum az elektromos cigaretta használók életében. Az angliai vasúti társaságok után az ICAO (Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet) is bejelentette, hogy ekkortól tilos e-cigarettát belerakni repülőgépre feladható csomagunkba. Fontos leszögeznünk, hogy tragédia nem történt, powerbank-et eddig sem lehetett feladni a repülőgépre.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert több esetben jelentettek az elektromos cigarettával összefüggésbe hozható eseteket, amikor is tüzet okozott egy nem megfelelően tárolt, vagy bekapcsolva hagyott készülék.

Természetesen ezek után is engedélyezett az elektromos cigi szállítása repülőgépen, viszont Július 26.-tól már csak a kézipoggyászban tehetjük ezt meg. Ennek oka, hogy egy esetleges incidens esetén a személyzet villámgyorsan tud intézkedni. Az új szabályzat szerint tilos lesz elektromos cigarettát tölteni a repülőgépen.

Ezekre az intézkedésekre nem szabad az elektromos cigarettával kapcsolatos tiltásként tekinteni, ugyanis ez a saját és utastársaink érdekében történik.